Tootjad

Kliki kaardil piirkonnale, et näha meie koostööpartnereid!

harjumaa laanevirumaa idavirumaa 4 jogevamaa tartumaa polvamaa vorumaa jarvamaa 10 viljandimaa parnumaa raplamaa saaremaa hiiumaa

Retseptid

Leiva-mandlitort

Viis aastat Taluturgu - kas keegi oleks võinud aegade alguses loota, et nüüd saame esimest pidulikumat aastapäeva pidada. On ju tegemist ainsa kohaga Tartus, kus saab kevadel värsket sparglit, suve lõpus magusaid viinamarju ning sügisel põllult toodud suhkrumaisi. Nii esimese kui viimase puhul on oluline just nende kööki jõudmise kiirus. Egas midagi, neis aastais on leiva karusust, mandlite salapära, koorekreemi õhku ning täpiks i peal jõhvikate jõudu.
Palju õnne Taluturule!

Leiva-mandlitort

10 tükki

6 muna
75 g suhkrut
1 tl riivitud sidrunikoort
0,5 tl jahvatatud kardemoni
75 g riivitud leiba
50 g mandlijahu

Kreem:
250 g hapukoort
0,5-1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
300 g kohupiimakreemi
3 lehte želatiini

1-2 dl pohlamoosi
kaunistuseks jõhvikaid

Vahustage munad suhkruga, lisage kuivained ja segage suure puulusika abil tainas õrnalt läbi. Valage küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm lahtikäivasse koogivormi ning küpsetage eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures umbes 15-minutit, kuni puutikuga proovides on biskviit läbi küpsenud. Jahutage restil.
Lõigake põhi lapiti kaheks kettaks.
Kreemi jaoks vahustage külmkapist võetud hapukoort umbes 30 minutit, kuni tekib pehme vaht. Lisage suhkrud ning vahustage veel umbes 10 minutit.
Mikserdage kreemisse ka kohupiimakreem. Sulatage väheses vees vahepeal külma veega paisuma pandud želatiin ning niristage kreemisse seda edasi vahustades. Juhul, kui serveerimisruum on väga soe, võite lisada ka 4 želatiinilehe.
Peske koogivorm vahepeal puhtaks ja vooderdage uuesti küpsetuspaberiga. Tõstke alumine biskviidipool vormi, määrige põhjale pohlamoos ja katke umbes neljandiku kreemiga. Suruge teine biskviidiketas peale ning valage koogile ülejäänud kreem. Kreem on veel piisavalt vedel, et täita vorm ühtlaselt. Jätke kook üleöö külmkappi tahenema. Eemaldage küpsetuspaber ning libistage kook serveerimisalusele. Kaunistage soovikohaselt jõhvikatega, kuid võib ka muid hapusid marju kasutada.
 

Retsepti autor Ülle Jukk

http://peenrarott.blogspot.com