Tootjad

Kliki kaardil piirkonnale, et näha meie koostööpartnereid!

harjumaalaanevirumaaidavirumaa4jogevamaatartumaapolvamaavorumaajarvamaa10viljandimaaparnumaaraplamaasaaremaahiiumaa

Retseptid

Jaanipäevajärgne panniroog

Kevadel oli küll tunne, et sel aastal saab esimesi kartuleid alles
lõikuspühaks. Pealtnäha külma ja vinduva kevade varjus toimetas loodus ikka oma rütmis. 2. juuniks pruuniks saada polnud küll lootust, kuid
jaanipäevaks on vastse saagi kartulimugulad laual. Esimene potitäis ikka
või, soola ja tilliga. Teise ja kolmanda potitäiega võib juba muudki
lisandid manu võtta. Pärast jaanipäeva näiteks viimased grillvorstid.

umbes 600 g väikeseid värskeid kartuleid
5-6 varem valmis küpsetatud grillvorsti
1 punane sibul
2 sl võid
1 sl Prantsuse täisterasinepit
peotäis kirsstomateid
soolahelbeid
murulauku

Kaste:
400 g kodujuustu
250 g hapukoort
väike punkt tilli
väike punt koriandrilehti
soola

Keetke kartulid peaaegu pehmeks ja kurnake. Tükeldage grillvorstikesed ning viilutage sibul. Pange kõigepealt sibul ja kartulid võisse praadima. Kui kartulid hakkavad kergelt pruunistuma, lisage vorstitükid ning sinep.
Praadige kõik koos läbi. Lõpuks laotage pannile poolitatud tomatid,
puistake peale hakitud murulauku ja soolahelbeid ning jätke mõneks minutiks kaane alla tõmbama.
Samal ajal valmistage kaste. Segage hapukoor kodujuustuga ning lisage
hakitud maitseroheline ja maitse järgi soola. Segage hästi läbi.

Retsepti autor Ülle Jukk

http://peenrarott.blogspot.com

Taluturg - Eesti talust otse turule
Assign a menu in the Left Menu options.
Assign a menu in the Right Menu options.