Tootjad

Kliki kaardil piirkonnale, et näha meie koostööpartnereid!

harjumaa laanevirumaa idavirumaa 4 jogevamaa tartumaa polvamaa vorumaa jarvamaa 10 viljandimaa parnumaa raplamaa saaremaa hiiumaa

Retseptid

Kevadesalat

4 sööjale

Talv nägi välja nagu külm kevad ja kevade algus nägi välja nagu ... külm
kevad. Kõik arvasid, et aprilliks on päris kevad mühinal käes, aga ei miskit. Alles aprilli lõpuks! Ometi hakkavad metsaääred rohetama, linnud üürgavad hommikuti kõrvulukustavalt ning viimane aeg on segada valmis üks kevadine murusalat.

paar suurt peotäit erinevaid toidutaimi (noori naadilehti, võilillelehti
jne)
2 avokaadot
6-7 redist
1 dl toortatart
soovi korral varem valmis küpsetatud liha või grillitud vorstikesi
Kaste:
4 sl külmpressitud kanepiõli
2-3 sl ebaküdooniamahla
0,5-1 tl valge veini äädikat
1 tl kuusevõrsesiirupit
soola

Kes umbrohtu pelgab, võib alustada leebemast variandist ehk asendada
rohelisest salatikraamist poole näiteks* frillice*`e või lehtsalatiga.
Kõigepealt keetke aga tatar soolakas vees parajalt pehmeks, loputage külma veega ja laske sõela peal nõrguda. Seejärel segage kokku kaste. Vispeldage õli koos ülejäänud ainetega ühtlaseks, timmige maitset enda eelistuste järgi, kuid ta peaks jääma parajalt hapukas. Sättige salatilehed, viilutatud avokaadod ja redised taldrikutele või suuremale salativaagnale. Puistake peale tatar. Tõhusama kõhutäie tarbeks
tükeldage salatile ka näiteks eelmisel päeval valmistatud praeliha või ka
grillitud vorstikesi. Niristage kaste üle salati ning asuge kohe sööma.
Põnevamate maitsete jahtijad võivad panna salatile ka musta küüslaugu
küüsi.

Retsepti autor Ülle Jukk

http://peenrarott.blogspot.com