Tootjad

Kliki kaardil piirkonnale, et näha meie koostööpartnereid!

harjumaa laanevirumaa idavirumaa 4 jogevamaa tartumaa polvamaa vorumaa jarvamaa 10 viljandimaa parnumaa raplamaa saaremaa hiiumaa

Retseptid

Ahjukartulid soolarääbisega

Retsept: Ülle Jukk http://peenrarott.blogspot.com/

4 sööjale

4 suurt koorega kartulit
1 sl võid
soola
250 g hapukoort
1 väiksem punane sibul
1 tl kappareid
veidi hakitud estragoni ja tilli või murulauku
sidrunpipart või veskist jahvatatud musta pipart
soovi korral 1-2 keedetud muna
2 soolarääbist

Kastme jaoks kasutage paksu hapukoort. Kui see juhtub vedel olema, kallake koor näiteks sõelale tõstetud paberist kohvifiltrisse paariks tunniks nõrguma. Peske kartulid hästi hoolikalt. Tõstke iga kartul eraldi parajale
fooliumitükile, tõmmake terava noaga pealispinnale kerge ruudustik, riputage sinna soola ja noaotsaga võid ning mässige kartulid fooliumisse. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures vähemalt 1 tund, kuni kartulid on pehmed. Juhul, kui on kiire, võite kartulid keeta poolvalmis (umbes 10 minutit), seejärel toimida samamoodi nagu tooreste kartulitega. Niiviisi võib küpsemiseks kuluda vaid umbes pool tundi.
Vahepeal valmistage hapukoorekaste. Hakkige pool sibulat hästi peeneks, hakkige ka kapparid peenemaks. Sega paksu hapukoorega ning maitsestage soovikohaselt. Puhastage 1 soolarääbis, hakkige samuti hästi peeneks ning
segage hapukooresse. Jätke jahedasse vähemalt pooleks tunniks maitsestuma.
Serveerimisel lõigake kartulitele terava noaga rist peale, suruge pealt natuke lahti (või lõigake noaga peaaegu pooleks) ja tõstke sinna rohkesti hapukoorekastet. Hakkige teine kala ribadeks ja viilutage sibulapoolik hästi õhukeselt. Tõstke need kõige peale ning asuge kohe sööma.