Tootjad

Kliki kaardil piirkonnale, et näha meie koostööpartnereid!

harjumaa laanevirumaa idavirumaa 4 jogevamaa tartumaa polvamaa vorumaa jarvamaa 10 viljandimaa parnumaa raplamaa saaremaa hiiumaa

Retseptid

Seenekorvikesed

taluturg_09_2014Retsept: Ülle Jukk http://peenrarott.blogspot.com/
Umbes 15 korvikest.

Tainas:
2,5 dl jahu
2 keedetud kartulit (200 g)
100 g võid
1 muna
veidi soola

Täidis:
4 dl hakitud kupatatud seeni (näiteks riisikaid)
2 sl võid
1 sibul
4-5 sl hapukoort

Kreem:
250 g hapukoort
veidi soola
0,5 tl puraviku- või kukeseenepulbrit
2 lehte želatiini

Taina jaoks riivige külmad kartulid ja pange koos teiste koostisosadega köögikombaini. Suristage ühtlaseks pehmeks tainaks. Mässige tainapall toidukilesse ja tõstke umbes pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Täidise jaoks praadige peeneks hakitud sibul võis klaasjaks, lisage seened ning praadige läbi. Maitsestage soolaga, segage juurde hapukoor ning tõstke pann tulelt.
Rullige tainas õhukeseks, lõigake sealt vormiga kettad ning tõstke kas väikestesse korvikesevormidesse või lihtsalt muffinipanni pesadesse. Jagage seenetäidis korvikestesse ja küpsetage eelsoojendatud ahjus 200 kraadi
juures umbes 10 minutit, kuni tainaservad hakkavad kuldseks muutuma. Samal ajal, kui korvikesed jahtuvad, valmistage kreem. Vahustage hapukoort umbes 15-20 minutit mikseriga, kuni koore maht kahekordistub ja muutub õhuliseks. Lisage külmas vees paisutatud ja võimalikult väheses soojas piimas lahustatud želatiin. Maitsestage seenepulbri ja soolaga. Pritsige kondiitrikoti abil seenekorvikestele kaunid valged mütsid.