Tootjad

Kliki kaardil piirkonnale, et näha meie koostööpartnereid!

harjumaalaanevirumaaidavirumaa4jogevamaatartumaapolvamaavorumaajarvamaa10viljandimaaparnumaaraplamaasaaremaahiiumaa

Retseptid

Pastinaagi tarte tatin

6 tükki 

3 suuremat pastinaaki

50 g võid

3-4 sl kuusevõrsesiirupit

2 sl demerara suhkrut

riivitud muskaatpähklit

kaneeli

jahvatatud kardemoni

200 g lehttainast (sobib ka pärmi-lehttainas)

 

Koorige pastinaagid ja eemaldage pikk peenike ots. Tükeldage juurikad pikuti neljaks ja ristipidi kaheks või kolmeks. Lõigake südamikupoolelt vähemalt osa ära, kuna see valmib aeglasemalt.

Keetke pastinaagitükid poolpehmeks, kurnake hoolikalt ja laske ilma kaaneta veidi jahtuda, et potti jäänud vesi aurustuks.

Sulatage või, lisage suhkur ja maitseained ning laske kergelt karamellistuda. Lisage pastinaagitükid, segage hästi läbi (vajadusel lisage veel veidi võid) ning tõske 22-24 cm läbimõõduga võitatud madalasse koogivormi, nii et vormi põhi oleks pastinaagitükkidega kenasti kaetud. Rullige tainas vajadusel veidi õhemaks ning katke pastinaagid tainalehega. Suruge servad tihedalt kinni ning küpsetage eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni tainas on pealt pruunistunud.

Võtke kook ahjust, katke pealt taldrikuga ning kummutage kook tagurpidi taldrikule. Maitseb kõige paremini soojalt koos vahustatud koore või vanillijäätisega.

Retsepti autor Ülle Jukk

http://peenrarott.blogspot.com